BOBNI TAYE

Opis

Taye je družinska firma ki uspešno konkurira ’’velikim firmam’’ na zahtevnem trgu ZDA že 40 let. To jim uspeva s kvaliteto, inovacijami in zmernimi cenami.

Glede kvalitete je poleg družinskega in odgovornega lastništva firme pomembno, da vse elemente seta ( tudi opne Dynaton ) izdelujejo v lastni tovarni, torej ne kupujejo cenenih sestavnih delov iz držav s ceneno delovno silo (vsi vemo katerih), ki pod bleščečim kromom velikokrat skrivajo slab material. Ta slabost glasbila se običajno pokaže pri večjih obremenitvah, kot je profesionalna raba, v orkestrih, šolah itd. Zaradi slabega materiala in površne izdelave nas taki instrumenti, ki jih drago plačamo tudi z nakupom imena ’’znane ’’ firme, ponavadi izdajo, ko najmanj pričakujemo. Za kvaliteto bobnov Taye lahko jamčim tudi z lastnimi več kot 10 letnimi izkušnjami igranja na različne sete Taye. Posebej poudarjam kvaliteto mehanskih delov setov Taye (hardware, pedali,stojala), ker je barva zvoka zelo relativna kategorija, kjer ima vsak bobnar svoje mnenje in okus, način uglaševanja, različne tipe open itd. V tem smislu lahko torej ugotovimo, da je vsak boben, ne glede na firmo, ceno in ostale faktorje možno uglasiti dobro ali slabo in vse vmes. Skratka, nakup imena znane firme nas lahko stane 20% cene seta, pa zato zvok ne bo nič boljši. Največ lahko naredimo za dober zvok sami tako, da izberemo pravilne opne glede na stil glasbe ki jo izvajamo in da se (tudi z eksperimentiranjem) naučimo uglaševati svoje bobne.

Inovativnost Taye izkazuje z EFS tehnologijo izdelave obodov-cilindrov bobna, ki omogoča popolno obliko in stabilnost, Slide Track sistemom namestitve tom tomov za večjo fleksibilnost namestitve oddaljenosti tomov, odličnim in enostavnim sistemom za napenjanje mrežice Side Latch, ki je na vseh malih bobnih, ne glede na ceno. Nadalje naj omenim samo še patent Articulated Claw Hook, ki omogoča hitro menjavanje opne na bas bobnu tako, da je potrebnih samo nekaj obratov vijaka, da lahko snamemo obroč, vijaki pa pri tem ostanejo v svojem ležišču. Veliko časa pri sestavljanju in razstavljanju hi hat pedala pa nam prihrani tudi Quick Release inovacija vpetja zgornje činele, ki poleg tega zagotavlja zanesljivo, enakomerno vpetje, brez popuščanja med igranjem, kot se to dogaja pri vpetjih, ki uporabljajo sisteme z navojem. Več zanimivih inovacij najdete na strani Taye www.tayedrums.com

Tudi cenovno so glede na kvaliteto izdelave bobni Taye daleč najbolj ugodna izbira, poleg tega nudimo v studiu Forte najnižje cene v EU, možnost preizkusa po predhodnem dogovoru in strokovno svetovanje. Ne smemo pozabiti, da je nekatere sete  bobnov možno tudi NAJETI in jih odkupiti po 10 mesecih z upoštevanjem plačanega najema. Bobne vam pred prevzemom strokovno sestavimo, pregledamo in uglasimo.

Vabim vas, da preverite ocene bobnov Taye tudi na spletu.

Alojz Pirnat, prof.